"...Plamen Ducha nezhášejte, prorockými dary nepohrdejte.
Všecko zkoumejte, dobrého se držte, zlého se chraňte v každé podobě..."
(1. Tesalonickým, 5/19 - 22)

sobota 27. července 2013

KDYŽ (V ČESKU) PROMLUVÍ ANDĚL...

"... stalo se to 15. července 2000, kdy se tudy malá holčička jménem Marie vracela domů. Když odpočívala na starém poutním místě, zjevil se jí boží posel a sdělil jí tajemství, které má podle mnohých souviset s koncem světa. Nevěřícímu čtenáři se může tato příhoda zdát nepodstatnou, pro věřící v okruhu stovek kilometrů se však Výtoň stala důležitým poutním místem.

Každoroční návštěvnost procesí, pořádaného v den výročí zjevení, se pohybuje okolo tisícovky poutníků. V ateistickém Česku něco takového téměř nemá konkurenci, pomineme-li pouť na Velehrad či návštěvu papeže. 

Procesí začíná na návsi, odkud je to jen pár kroků k prvnímu zastavení křížové cesty. Kousek poté se ale cesta zvedá prudce vzhůru. Rozhlížím se v davu a přemýšlím, jestli všichni účastníci výstup zvládnou. Nemám strach o Jitku a Markétu, dvě náctileté ústečanky, které sem jedou zažít „pocit sounáležitosti“, ale o tu většinu lidí důchodového věku. Od kostela přichází kněz a dva chlapci, kteří mu pomáhají nést velký kříž. V tlačenici se vydáváme na cestu.  ..."

Dále na
http://vytonske-zjeveni.blogspot.cz/


Žádné komentáře:

Okomentovat